| Kayıt ol | Üyeler | Takvim | Yeni Mesajlar | Arama |
| Yabancı Literatür PDR ve Yardımcı Alanlara İlişkin Yabancı Dildeki Kaynakçalarımız |
| Etiketler : psikanalitik terapi, vaka yaklasimi |
|
||
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||||
|
Ege Ünv. Çağdaş Psikolojik Danışma Kuramları dersi kapsamında hem psikolojik danışma kuramları hem de bu kuramların "Ruth" adı verilen bir danışan üzerinden nasıl uygulanabileceğine ilişkin Vaka Yaklaşımı ele alınıyor. Ekli dosyada Ruth adı verilen vakanın; hem psikanalitik yönelimli bir psikolojik danışman olan William Blau hem de Corey tarafından uygulamada nasıl ele alınabileceğine ilişkin bilgiler yer alıyor. Uzmanlık eğitimini almadan bu modeli uygulamanın ne kadar iyi olabileceği tartışılırsa da, pratiğe dönük verdiği bilgilerin işlevsel olabileceğini düşünüyorum. İngilizceden çeviri olması sebebiyle anlamı kavramak konusunda yaşayabileceğiniz sıkıntılar konusunda mazur görün ![]()
|
|||||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | ||
|
Yönetici
|
Harika bir paylaşım desem. Bunu bugün harici başka bir zaman paylaşsan şu anki kadar önemli olmayacak benim için desem Teşekkürler Füsun.
|
||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |||||||||||
|
Üye
Aktiflik: 0 / 349 |
Rica ederim Emre, bu kadar önemli olduğunu bilsem daha önce yollardımdiyemeyeceğim malesef çünkü daha bugün sunumunu yaptım ![]()
|
|||||||||||
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |||||||||||
|
Üye
Aktiflik: 0 / 0 |
acaba sevgili füsun bu kitabın adını da bahşedebilir misin? bu hangi kitap ola ki diye meraktayım, yalom? bu arada da sitenin amacından da sapmış olucam ama pasaportta çay keyfini demek istiyorum ah aahh demek de istiyorum
|
|||||||||||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |||||||||||
|
Üye
Aktiflik: 0 / 349 |
Kitabın adı "Case Approach to Counseling and Psychotherapy" yazar "Gerald Corey" Yazar Corey olmakla birlikte farklı birçok terapiye göre Ruth adlı vakanın değerlendirdiği kitapta yaklaşık 15 yazar daha mevcut. Her bir terapinin öncüsü olarak görülen yazarlardan vakayı değerlendirmeleri ve görüşlerini iletmeleri istenmiş. Buna göre Corey kitabında, her bir terapi için hem kendi değerlendirmesini hem de az önce bahsettiğim şekilde diğer yazarların değerlendirmelerini eklemiş. En son 2005 te 6. baskısı yapılmış. Ben kendi hazırladığım terapileri paylaştım eğer diğer arkadaşlarımın da izni olursa tüm terapileri paylaşabilirim. Kitap dili ingilizce olduğu için türkçe hazırlanmışını gözden geçirmek daha kolay olacaktır. Bu arada sevgili hulya mutlu, "pasaportta çay keyfini demek istiyorum ah aahh demek de istiyorum" kısmını neye ithafen yazdığını anlayamadım ![]()
|
|||||||||||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|