| Kayıt ol | Üyeler | Takvim | Yeni Mesajlar | Arama |
| PDR Etkinlik Duyuruları PDR, Psikoloji Kongreleri, Eğitim Seminerleri vs. Duyuruları |
|
||
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
III. GRUP ATÖLYE ÇALIŞMASI
Raportör : Barış YAKA, Serkan DENİZLİ
Ulusal Ajans tarafından yürütülmekte olan Avrupa Rehberlik Merkezi (Euroguidance) çalışmaları çerçevesinde düzenlenen Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Konferansı'ndaki üçüncü çalışma grubunda, mesleğimizle ilgi önemli öneriler getirilmiştir. Aşağıda bu önerileri görebilirsiniz ve diğer bilgililer için ilgili linki ([Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir.. Buraya Tıklayın ve üye olun] ) tıklayabilirsiniz. Ragıp Özyürek --------- III. GRUP ATÖLYE ÇALIŞMASI Konu :HİZMET SUNUCULARININ EĞİTİMİ VE ORTAK KAVRAM VE TERMİNOLOJİNİN BELİRLENMESİ Grup Başkanı: Metin PİŞKİN Raportör : Barış YAKA, Serkan DENİZLİ ·Kariyer Psikolojik Danışmanı: “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı”nı tamamladıktan sonra “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalları” tarafından yürütülecek “Kariyer Psikolojik Danışmanlığı” yüksek lisans eğitimini tamamlamış kişidir. ·“Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları”nda kariyer gelişimi, mesleki rehberlik vb. zorunlu ve/veya seçmeli derslerin sayısı artırılmalıdır. ·Eğitim kurumlarında görev yapan “Psikolojik Danışmanların (Rehber Öğretmenlerin)” “Kariyer Psikolojik Danışmanlığı” yeterlikleri geliştirilmelidir. ·Kariyer Danışmanı: Farklı lisans programlarından mezun olup “Kariyer Danışmanlığı”, “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı” vb. yüksek lisans programlarını tamamlamış kişidir. ·İş ve Meslek Danışmanı: İŞKUR örneğinde olduğu gibi farklı lisans programlarından mezun olup hizmet içi eğitimlerden geçerek İş ve Meslek Danışmanı olarak görev yapan kişilerdir. Ancak, bu kişilerin yeni gelişmeler doğrultusunda yeterlikleri geliştirilmelidir. Uzun vadede de “İş ve Meslek Danışmanları” olarak çalışacak personelin bu alanda yüksek lisans eğitimi almış kişilerden istihdam edilmesine çalışılmalıdır. ·“Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları”nın “5 yıla” çıkarılıp geliştirilmesine ve ilk “3 yılda” genel psikolojik danışmanlık eğitimi üzerine son “2 yılda” “Psikolojik Danışmanlığın” diğer uzmanlık alanlarının yanında “Kariyer Psikolojik Danışmanlığı” alanında da uzmanlaşma sağlanarak bu alanda yüksek lisans derecesi verilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. ·Bu alanda hizmet sunucularının mesleki yeterliklerinin, eğitim ve uygulama standartlarının, kadro ve görev ünvanlarının belirlenmesi için ayrı bir çalıştay düzenlenmelidir. Söz konusu çalıştayın hazırlık aşamasında ilgili komisyonlar kurulup taraflarca ön raporlar hazırlanmalıdır.
|
|||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
(View-All)
Daha önceden bu konuyu okuyan üyelerimiz : 20
|
|
| 3rj, aanadınsenonu, alialim, angelina, ARZU, aykut_psk, AYSEGULLL, cerenn, ebruerdogan, efsane2000, Emre BAKIR, Ercan TEKİN, hayatt, kadirhaktanir, muratcanpolat444, pdrfatih, pınar pin, rapaladeniz, rustem, R£nkLy |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|